Food for thought!


31 oktober 2023
Onze Statenfractie was te gast bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden, waar de Friese Milieu Federatie een Groenlunch organiseerde. Onderwerp: eiwittransitie.

Lector eitwittransitie Martina Sura besprak waarom eitwittransitie onvermijdelijk is: het huidige voedingssysteem overschrijdt alle grenzen van onze planeet. Diëtiste Paulien Kruiper legde uit hoe je kunt overstappen naar een (meer) plantaardig voedingspatroon: plantaardige eiwitten verschillen; je hebt een juiste mix nodig voor een goede balans.

Weet je dat een meer plantaardig voedingspatroon de makkelijkste manier is om klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en dierenleed tegen te gaan. En weet je dat áls je zelf (meer) plantaardig gaat koken, je bovendien ontdekt dat plantaardig eten veel goedkoper is dan eten mét dierlijke eiwitten.

Twee heldere en inspirerende verhalen, heerlijke vega(n) broodjes en (helaas) te weinig tijd voor alle vragen. Wordt vast vervolgd!

Gerelateerd nieuws

Aftrap campagne TK 2023!

Een fantastische middag: de landelijke campagneaftrap Partij voor de Dieren in Amersfoort! Onze Statenfractie was er natuurli...

Lees verder

Stem van jongeren telt ook!

Een verkiezingsdebat in Lagerhuisstijl met politici en leerlingen van het Stellingwerf College in het Friese Oosterwolde. Sta...

Lees verder