Daniëlle Hutter


Commu­ni­ca­tie­on­der­steuner

Daniëlle Hutter (1965) is geboren in Amsterdam en opgegroeid aan de Noord-Hollandse Noordzee- en IJsselmeerkust, en woont nu in Harlingen. In dit eigenwijze ‘stadsje’ aan de Waddenzee is ze helemaal thuis. De zee trekt Daniëlle altijd. Ze geniet van het continu veranderende maar altijd prachtige Wad en al zijn (niet-menselijke) bewoners en passanten. Ze is ook graag op de eilanden.

Daniëlle is vertaler Engels. Daarnaast ondersteunt ze de Statenfractie o.a. met advies op communicatiegebied en als beheerder van het Twitteraccount @PvdDFryslan. Daniëlle heeft zich in 2006 bij de Partij voor de Dieren aangesloten, als lid en vrijwilliger, omdat ze zich grote zorgen maakte over hoe de mens omgaat met dieren, natuur en milieu én omdat ze niet tegen onrecht kan. De zorgen om de grenzeloze uitbuiting van dieren en de natuur zijn in die jaren helaas niet minder groot geworden, maar Daniëlles strijdbaarheid ook niet.

Voor Fryslân wil Daniëlle dat er echt werk wordt gemaakt van het herstel van de natuur en de biodiversiteit, die vooral zwaar te lijden hebben onder de onhoudbare intensieve landbouw, en van het beschermen van de kwetsbare, unieke Waddennatuur, ons ‘Werelderfgoed Waddenzee’. En dat boeren die (willen) werken mét de natuur in plaats van ertegenin daarbij op alle mogelijke manieren worden ondersteund.