Bezoek bouw­be­drijf Van Wijnen


22 februari 2024

De Statenfracties van GrienLinks, SP en PvdD hebben op woensdag 20 februari een werkbezoek aan de nieuwe woningfabriek van bouwbedrijf Van Wijnen in Heerenveen afgelegd. De twee grootste uitdagingen voor de bouwsector zijn het drastisch verkleinen van de CO2 footprint en het aanbieden van voldoende passende en betaalbare woningen.

Om de woningnood op te lossen, zijn er één miljoen woningen vóór 2030 nodig. Met alleen traditioneel bouwen gaat Nederland dat aantal bij lange na niet halen.

Anders bouwen betekent een transitie in de bouw met het accent op digitalisering en industrialisatie. Vanuit deze visie is de nieuwe woningfabriek van Van Wijnen Bouw ontstaan. Deze is de grootste in het land en wordt volledig digitaal aangestuurd. Dankzij robotisering kan ook deels het probleem van schaarste aan vakmensen opgelost worden.

De ambitie van deze bouwer is om in 2030 volledig CO2 neutraal en circulair te zijn.

Gerelateerd nieuws

werkbezoek Provinciale Staten aan Dairy Campus

Woensdag jl. was Menno Brouwer namens de Statenfractie aanwezig bij een werkbezoek van Provinciale Staten aan Dairy Campus in...

Lees verder

Heeft de banaliteit v/d haat gewonnen?

De banaliteit van de haat tegen mensen uit de regenbooggemeenschap is in overvloed te vinden op social media: X, YouTube, In...

Lees verder