Bezoek Groen­lunch Friese Mili­eu­fe­de­ratie


31 januari 2023

Gisteren schoven Menno Brouwer en Frederique Kosse van onze Statenfractie aan bij de GroenLunch georganiseerd door de Friese Milieufederatie. De lunch stond in het teken van duurzame boer-burgerinitiatieven.

Tijdens de lunch gaf Bindert Kloosterman uitleg over de burgercoöperatie Land van Ons (ruim 20.000 leden) en Mariska Pater vertelde over Stichting Herenboeren (40 boerderijen en initiatieven). Zowel Land van Ons als Stichting Herenboeren zijn groene initiatieven ‘van onderop’: boeren en burgers werken samen op het vlak van natuurinclusieve landbouw, voedselproductie en biodiversiteit. Iedereen kan meedoen: door samen eigenaar te zijn kunnen boeren en burgers zorgen voor kleinschalige, natuurinclusieve landbouw met respect voor dieren en natuur.

De Partij voor de Dieren wil dat vormen van kleinschalige, regionale en natuurinclusieve landbouw ook in Fryslân worden ondersteund en gekoesterd. Groene, gezonde gemeenschapslandbouw – vóór en dóór boeren en burgers – is duurzaam en verdiend een toekomst in Fryslân.

Gerelateerd nieuws

Laat Windpark Fryslân van en voor alle Friezen zijn

Gisteren spraken Provinciale Staten over de manier waarop opbrengsten van Windpark Fryslân terug kunnen vloeien naar de inw...

Lees verder

Gesprek Holwerd aan Zee

Gisteren ging Menno Brouwer in gesprek met Marco Verbeek, initiatiefnemer en tevens bestuurslid van de Stuurgroep Holwerd aan...

Lees verder