Gendercafé: In een hokje? Alleen vrij­willig!


12 juni 2023

Bij je geboorte krijg je het biologische geslacht man of vrouw. Dat wil niet automatisch zeggen dat je het hier mee eens bent. De laatste jaren is er gelukkig meer aandacht voor gender: voel je je man, vrouw, geen van beiden, wisselend of anders?

De aandacht voor genderdiversiteit heeft soms negatieve gevolgen: mensen die de tweedeling man-vrouw zien als fundament van de samenleving worden onzeker en soms zelfs boos. Ze willen vasthouden aan een absolute scheiding tussen man en vrouw met bijbehorende rolverdeling.

Onze Statenfractie was op bezoek bij het Gendercafé in het Tromptheater in Leeuwarden: transgenders, non-binaire personen en verder iedereen die geïnteresseerd is, ontmoeten elkaar op een veilige, leuke en laagdrempelige manier. Je kunt gewoon naar binnenlopen en de toegang is gratis.

Laat één ding duidelijk zijn: vrijheid voor mensen die niet in het biologische hokje man-vrouw passen, hoeft niet ten koste te gaan van mensen die zich hier wél goed bij voelen. In een hokje? Prima, maar alleen vrijwillig!

Gerelateerd nieuws

1 – 0 voor dierenwelzijn

Wij dienden een motie Dierwelzijn in. Resultaat: dierenwelzijn wordt integraal meegenomen in het Fries Programma Landelijk Ge...

Lees verder

Snelle actie nodig tegen hittestress!

Wéér een hete zomer en wéér geen schaduw voor heel veel weidedieren! Wanneer je dieren in een weiland, op een dijk of op tran...

Lees verder