1 – 0 voor dieren­welzijn


1 juni 2023

Wij dienden een motie Dierwelzijn in. Resultaat: dierenwelzijn wordt integraal meegenomen in het Fries Programma Landelijk Gebied. Dat heeft Gedeputeerde Hoogland toegezegd. Het Fries Programma Landelijk gebied gaat beslist niet alleen om stikstof. Het gaat om een integrale aanpak van drie doelen: natuur, water en klimaat. Hiervoor zijn dieren en dierenwelzijn onmisbaar!

De Partij voor de Dieren distantieert zich van het concept-FPLG. Wij willen een concrete uitwerking van biologische landbouw, dat duurzaamheidseisen worden verbonden aan pachtbeleid en innovatiebudgetten, dat een toets dierenwelzijn standaard wordt bij het beoordelen van beleid en dat financiële middelen voor weidevogels worden ingezet voor het herstel van biotopen.


Lees onze volledige inbreng in Provinciale Staten hier na. Onze moties over pachtbeleid, het beperken van innovatiebudgetten in de landbouw en ons amendement tegen intensieve veehouderij zijn ook na te lezen.

Gerelateerd nieuws

Een vrije vis = een blije vis!

Veel vissen zijn reislustig: ze zwemmen heen en weer tussen zee en rivieren, tussen zoet en zout water. Voor deze trekvissen ...

Lees verder

Gendercafé: In een hokje? Alleen vrijwillig!

Bij je geboorte krijg je het biologische geslacht man of vrouw. Dat wil niet automatisch zeggen dat je het hier mee eens bent...

Lees verder