Kijken bij de buren


6 oktober 2023
Onze Statefractie was bij het Parlamentariertreffen in het Provinciehuis te Leeuwarden. Leden van de Landtag van Niedersachsen en leden van Statenfracties uit Groningen, Drenthe, Overijssel en Fryslân hebben elkaar ontmoet, contact gelegd en ideeën uitgewisseld.

Doel: kennisuitwisseling, culturele uitwisseling, versterking relaties en uitbouw samenwerking.

In vier sessies zijn vier thema’s besproken: mobiliteit (hubs), energietransitie (groene waterstof), gezondheidszorg (patiënt of efficiënt) en digitalisering (digital citizenship). Dit vanuit het idee dat grensoverschrijdende oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen efficienter, groener en duurzamer kunnen zijn.

Veel problemen zijn namelijk hetzelfde, maar kennisnemen van andere oplossingen kan leiden tot verfrissende nieuwe inzichten. Duidelijk dat samenwerking binnen de Europese Unie heel belangrijk is.

Leden van de Landtag Niedersachsen hebben Nederlandse Statenfracties uitgenodigd voor een werkbezoek aan Hannover. Daar wordt het project SPRINTI steeds verder uitgerold: busvervoer on demand – via een app of telefoon oproepbaar – dat per rit de meest effciënte route rijdt.

Een zinvolle dag dus.

Gerelateerd nieuws

Zero waste & future proof

Producten en materialen zo lang mogelijk delen, hergebruiken, herstellen en recyclen om meer waarde te creëren, dát is circul...

Lees verder

Niet jouw jas! Europa bontvrij!

Dieren fokken en doden vanwege hun vacht is barbaars, wreed en onnodig! Daarom ondertekenden meer dan 1,5 miljoen mensen het ...

Lees verder