Zero waste & future proof


4 oktober 2023
Producten en materialen zo lang mogelijk delen, hergebruiken, herstellen en recyclen om meer waarde te creëren, dát is circulaire economie. Dan gebruiken we minder grondstoffen, produceren we minder of geen afval en uitstoot. Circulaire economie is de toekomst en die komt snel dichterbij.

Onze Statenfractie was op werkbezoek in Blue City in Rotterdam. Managing director en medeoprichter Sabine Biesheuvel gaf een rondleiding door Blue City, een voormalige tropisch zwembad aan de Maas. Blue City is een plek waar lokale ondernemens en pioniers elkaar ontmoeten en inspireren. Doel: zero waste leven en future proof producten.

Voorbeelden zijn: BlueBlocks (plaatmateriaal van zeewier) Vet & Lazy (bierbrouwen met reststromen, zoals oud brood) Alga.farm (algen als eiwitbron) Flip the City (tegels van eendenkroos) Better Future Factory (recycling en verduurzaming plastic)

In Blue City vind je ruimtes voor experiment, events, hackatons en projecten; ondersteuning van prototype naar product en informatie over wetgeving reststromen & grondstoffen.

En dan is er ook nog Het Nieuwe Nassen: Rotterdamse restaurants, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samen de voedseltransitie op de kaart zetten: plantaardig voedsel, lokale producten, ciculaire kansen en afvalvrij koken.

Toekomstbestendig en – wij mochten proeven – heel erg lekker!

Gerelateerd nieuws

Symposium Dynamische Waddendelta

De Waddenkust staat aan de vooravond van grote veranderingen. De kern is klimaatadaptatie: het is niet de vraag óf maar hoe d...

Lees verder

Kijken bij de buren

Onze Statefractie was bij het Parlamentariertreffen in het Provinciehuis te Leeuwarden. Leden van de Landtag van Niedersachse...

Lees verder