Natuur­lief­hebber? Deze film moet je zien!


8 september 2024

In Leeuwarden zagen wij de natuurfilm ‘De Wilde Noordzee’. Deze film - waaraan zes jaar is gewerkt - laat zowel het microscopisch kleine leven als de reuzen van de Noordzee zien: donderpadden, reuzenhaaien, zeewolven, Jan-van-genten, rode mullen, scholletjes, zeekatten, makrelen, plankton, papegaaiduikers, orka’s, zeehonden, zandspieringen, zeesterren, blauwvintonijnen, kwallen. Wat een geweldige film!

De film waarschuwt voor de gevolgen van klimaatverandering en geluid afkomstig van de bouw van windparken op zee. Dit geluid is schadelijk voor vissen. Maar de film toont ook de veerkracht van de natuur en we zien de terugkeer van dieren die jaren geleden verdwenen uit de Noordzee. En wist je dat zeewier ontzettend veel CO2 kan opslaan?

Mensen kennen de Noordzee wel, maar hebben 'm eigenlijk nooit écht gezien. En je kunt niet beschermen wat je niet kent. Ga dus deze film zien en help mee om natuur onder water te behouden en te herstellen.

Gerelateerd nieuws

Opiniestuk over BBB-beleid

Eind aan aanpak stikstof, geen 25 miljard voor het platteland, nul euro voor herstel natuur en als uitkomsten van wetenschapp...

Lees verder

Werkbezoek Natuurcoöperatie Baarderadeel

Menno Brouwer, Marga van den Ham, Els van Vliet en Frederique Kosse van onze Statenfractie waren op bezoek bij Natuurcoöperat...

Lees verder