Partij voor de Dieren doet niet mee aan gemeen­te­raads­ver­kie­zingen Leeu­warden


17 januari 2022

Na een eerder besluit om in 2022 weer deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leeuwarden ziet de partij hier nu vanaf.

De Partij voor de Dieren is momenteel met raadslid Caroline de Groot vertegenwoordigd in de gemeente Leeuwarden. Zij is niet beschikbaar voor een volgende termijn. Met Esther de Jong dacht de partij een opvolger te hebben gevonden. Zij heeft zich echter dit weekend wegens omstandigheden teruggetrokken als lijsttrekker. Daarmee is de lijst volgens het partijbestuur helaas niet sterk genoeg meer om deelname te realiseren. Dat heeft ertoe geleid dat het bestuur heeft besloten dat de partij afziet van deelname in Leeuwarden.

Voorzitter Ruud van der Velden: “Het is zeer spijtig dat we toch niet mee kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leeuwarden. Wij hadden dit graag anders gezien. Maar het is de keuze van de lijsttrekker om zich terug te trekken en dat respecteren we uiteraard. Met een te smalle lijst willen en kunnen we de verkiezingen niet ingaan.”

Gerelateerd nieuws

Burgers niet veilig bij hazenjacht

Onlangs is een bewoonster van Frijlan aan de Boksumerdyk in Leeuwarden op eigen terrein geraakt door hagel van een jager. De ...

Lees verder

Succes! Al onze duurzame energie-voorstellen aangenomen

Provinciale Staten hebben gisteren gesproken over het Energieprogramma voor de komende vier jaar. Wij waren er kritisch over ...

Lees verder