Petitie voor regen­boogvlag


15 oktober 2018

Op Coming Out Day wordt door alle provincies de regenboogvlag gevoerd, behalve door de provincie Fryslân. Statenfracties GrienLinks, PvdA, D66, Partij voor de Dieren en SP vinden dit onacceptabel. Daarom starten deze vijf fracties een petitie om aan te geven dat ook Fryslân een regenboogprovincie moet worden.

De initiatiefnemers GrienLinks, PvdA, D66, Partij voor de Dieren en SP: “Dagelijks worden mensen gediscrimineerd vanwege seksuele geaardheid, geloof en afkomst. Wij vinden dat iedereen erbij hoort en dat je dat als overheid ook zichtbaar moet uitdragen. Wij zijn nu de enige provincie die geen regenboogprovincie is. Onacceptabel. Daar willen we verandering in brengen. Met het verzamelen van handtekeningen willen we laten zien dat we een regenboogprovincie willen zijn. Hopelijk lukt het na de Statenverkiezingen op 20 maart 2019 om ook een politieke meerderheid te krijgen.”

Niet alleen de Statenfracties, maar ook diverse gemeentefracties ondersteunen deze petitie. In Fryslân zijn op dit moment alleen de gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Heerenveen regenbooggemeenten, met extra beleid voor voorlichting en tegen discriminatie op het gebied van geaardheid en identiteit. De initiatiefnemers zouden graag zien dat ook de andere gemeenten spoedig volgen.

de petitie is hier te vinden: https://petities.nl/petitions/...

Gerelateerd nieuws

gaswinning Terschelling is greenwashing

Circular Energy BV kijkt naar de haalbaarheid van de winning van aardgas onder Terschelling in combinatie met de opslag van C...

Lees verder

Statenvergadering over jacht op katten, marters en de REC

Tijdens de afgelopen statenvergadering werd er gepraat over meerdere belangrijke onderwerpen. De jacht op katten kwam ter spr...

Lees verder