Stop de jacht!


4 september 2024

Ons Statenlid Menno Brouwer was aanwezig bij een bijeenkomst van Jagersvereniging Friesland en de Nederlandse Organisatie Jacht- en Grondbeheer. Enkele feiten:

Nederland telt 27.000 jachtaktehouders, waarvan 1.600 in Fryslân.

Naast de jacht, houdt een jager zich ook bezig met het zogenaamde ‘populatiebeheer’ en ‘schadebestrijding’; verhullende taal voor doodmaken van dieren.

Hoewel de bijeenkomst druk bezocht werd, was Menno de enige die een stevig geluid tegen de jacht liet horen. Jacht is onnodig, wreed en veroorzaakt groot dierenleed. In Nederland worden elk jaar zo’n één miljoen dieren afgeschoten. En nog eens één miljoen dieren worden aangeschoten en ernstig verwond. De jacht moet stoppen.

Voorkomen is de oplossing; niet bestrijden. Het is de mens die de natuur uit balans brengt en niet de dieren. De Partij voor de Dieren kiest voor ecologisch evenwicht en wil in het wild levende dieren met rust laten. Wij kiezen voor beheer zonder geweer. Wij kiezen voor dieren en niet voor een wrede hobby.

Gerelateerd nieuws

Iconisch Werelderfgoedcentrum

Marga van den Ham van onze Statenfractie ging naar Lauwersoog om geïnformeerd te worden over het Werelderfgoedcentrum (WEC) d...

Lees verder

Opiniestuk over BBB-beleid

Eind aan aanpak stikstof, geen 25 miljard voor het platteland, nul euro voor herstel natuur en als uitkomsten van wetenschapp...

Lees verder