Verga­dering over toekomst duurzaam land­bouw­beleid


28 september 2023

In de vergadering van Provinciale Staten is gesproken over een terugblikonderzoek van de Noordelijke Rekenkamer 'Zoektocht naar duurzaamheid in het landbouwbeleid'.

Onduidelijk is wat de effecten zijn geweest van de investering van een bedrag van in totaal 21 miljoen euro aan duurzaamheidsinvesteringen in de landbouwsector. Onacceptabel wat onze fractie betreft.

Uit het terugblikonderzoek blijkt dat de aanbevelingen van de Rekenkamer zeer beperkt door de Provincie zijn opgevolgd. Ondanks een oproep van GrienLinks en de Partij voor de Dieren om daadwerkelijk werk te maken van de uitvoering van de aanbevelingen, schuift het College dit vraagstuk door naar het Fries Programma Landelijk Gebied en de herijking van de Landbouwagenda. “Een doorzichtige poging om de aanbevelingen onder het tapijt te schuiven” aldus Statenlid Menno Brouwer. Wordt vervolgd dus.

Lees onze volledige bijdrage hier na.

Gerelateerd nieuws

Sterker dan ooit!

Lijstrekker Esther Ouwehand trekt zich tijdelijk terug. Partij voor de Dieren houdt vast aan haar idealen met: een nieuw best...

Lees verder

Symposium Dynamische Waddendelta

De Waddenkust staat aan de vooravond van grote veranderingen. De kern is klimaatadaptatie: het is niet de vraag óf maar hoe d...

Lees verder