Wildaan­rij­dingen voorkomen - bijeen­komst Dieren­be­scherming


19 juni 2023

In Nederland gaan duizenden dieren dood door het verkeer. Jaarlijks ongeveer 25.000 aanrijdingen met grootwild en naar schatting worden ieder jaar 135.000 egels doodgereden. De aantallen muizen, salamanders, padden, marters, dassen enzovoort zijn onbekend.

Hoe dit te voorkomen? Vergroot het leefgebied van wilde dieren, verbindt de leefgebieden van wilde dieren, zorg voor faunapassages en wilddetectiesystemen.

De Statenfractie was in Markelo op werkbezoek bij de Dierenbescherming en we zagen wat er allemaal mogelijk is. Dieren doodschieten om aanrijdingen te voorkomen, is geen duurzame oplossing. Het is bovendien niet nodig, als de mens zich voor de verandering een keertje aanpast.

En kun jij zelf iets doen? Natuurlijk! Pas je snelheid aan, wees alert en houd er rekening mee dat meerdere dieren tegelijk kunnen oversteken.

Gerelateerd nieuws

Snelle actie nodig tegen hittestress!

Wéér een hete zomer en wéér geen schaduw voor heel veel weidedieren! Wanneer je dieren in een weiland, op een dijk of op tran...

Lees verder

Workumerwaard: verboden voor mensen

Resultaat: een uniek natuurgebied langs het IJsselmeer met schelpenbanken en ondiepe poeltjes met daarachter natte, onbemeste...

Lees verder