Demo tegen land­bouwgif


8 juli 2024

Samen met honderden andere demonstranten liepen wij mee in de mars tegen landbouwgif in Assen. Landbouwgif is namelijk schadelijk voor de biodiversiteit en slecht voor onze gezondheid. Uit onderzoek van Meten=Weten blijkt dat dat er een deken van landbouwgif hangt over heel Nederland. Landbouwgif verspreidt zich veel verder dan alleen de akker waarop gespoten is. Niet voor niets maken Nederlandse burgers zich grote zorgen over landbouwgif in voedsel.

Partij voor de Dieren wil een verbod op het gebruik van landbouwgif. En daarnaast meer controle en handhaving op het gebruik landbouwgif. Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit blijkt namelijk dat de regels vaak niet worden nageleefd.

In 2023 voerde de NVWA slechts 114 inspecties uit op gebruik van landbouwgif. Bij 32% werden regels niet nageleefd; het merendeel ging over onjuist gebruik landbouwgif.

Uit onderzoek van Radar blijkt dat 95% van 27.000 ondervraagden zich zorgen maakt om resten landbouwgif in voedsel.

Gerelateerd nieuws

Onderweg naar omslagpunt!

Onze Statenfractie was in het Friese Baaium op het boerenerf van Marten de Jongh en Anneke Terwisscha van Scheltinga. Daar or...

Lees verder

PS-vergadering over interpellatiedebat FPLG, beleidsnota Sport en startnotitie Economie

Interpellatiedebat FPLGWoensdag 17 juli was de laatste PS vergadering voor het zomerreces. Agendapunten voor deze vergadering...

Lees verder