Onderweg naar omslagpunt!


4 juli 2024

Onze Statenfractie was in het Friese Baaium op het boerenerf van Marten de Jongh en Anneke Terwisscha van Scheltinga. Daar organiseerde de Friese Milieufederatie een bijeenkomst om te inventariseren wat er nú nodig is om van Fryslân een groene, gezonde en gelukkige provincie te maken.

Lyde Bander, Marga van den Ham en Frederique Kosse gingen in gesprek over duurzame landbouw, natuurinclusieve energie, circulaire economie, gezondheid. Bij de Friese Milieufederatie zijn 41 natuur- en milieuorganisaties aangesloten, die met elkaar meer dan 60.000 leden vertegenwoordigen.

Startpunt was een geweldige inspiratiesessie door Ingrid van de Vegte, voormalig directeur van Planbureau Fryslân en auteur van ‘De toekomst is er al’. Is er een reëel perspectief voor de toekomst? Ja zeker: hoewel verandering gepaard gaat met onzekerheid en hard werken, komt er uiteindelijk een omslagpunt waarna alles makkelijker en sneller gaat.

Nu zijn we nog te veel bezig met kortetermijnbelangen, oude denkpatronen, weten niet hoe we moeten omgaan met onzekerheid en laten we jongeren te weinig meedenken en meedoen. Wordt vervolgd!

Gerelateerd nieuws

Toogdag Waddenzee

Stijn ten Hoeve (PvdD Statenfractie Groningen) en Frederique Kosse waren bij de Toogdag 2024 van Waddenfonds en Omgevingsbera...

Lees verder

Demo tegen landbouwgif

Samen met honderden andere demonstranten liepen wij mee in de mars tegen landbouwgif in Assen. Landbouwgif is namelijk schade...

Lees verder