Dier­vrien­delijk? Kwestie van beschaving!


23 september 2024

Menno Brouwer en Frederique Kosse waren te gast in gemeentehuis Utrecht voor een informatiebijeenkomst over diervriendelijk populatiebeleid. Organisatie: Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van Partij voor de Dieren. We kregen presentaties over diervriendelijk populatiebeer van juridisch, ecologisch, politiek en bestuurlijk perspectief. Geweldig om zo veel volksvertegenwoordigers van Partij voor de Dieren uit waterschappen, gemeenten en provincies bij elkaar te zien.

Wat iedereen moet weten? 1) Natuurbescherming is wettelijk verplicht; 2) overlast van dieren is geen reden om dieren af te schieten; 3) hulpbehoevende dieren achterlaten is strafbaar; 4) mensen veroorzaken problemen en niet de andere dieren.

Bij overlast kunnen we kiezen voor alternatieve oplossingen zoals drones, lasers, anticonceptie, bewegingssensoren, elektronische hekken, oversteekplaatsen en preventieve roosters. Verder moeten we onze natuurgebieden vergroten, verbinden en verbeteren; stoppen met de wrede hobbyjacht en leren samenleven met alle andere dieren. Alle dieren hebben immers een intrinstieke waarde en andere dieren de ruimte geven is een kwestie van beschaving.

Gerelateerd nieuws

Werk mee aan oplossing watercrisis!

Els van Vliet en Frederique Kosse van onze Statenfractie waren bij de lezing over de watercrisis van professor Cees Buisman (...

Lees verder

PS-vergadering over Wijzigingsverordening Omgevingsverordening, concept Friese Energievisie en het Pachtbeleid 2025

Afgelopen woensdag was er een lange PS-vergadering met als belangrijkste bespreekpunten de Wijzigingsverordening Omgevingsver...

Lees verder