Werk mee aan oplossing water­crisis!


19 september 2024

Els van Vliet en Frederique Kosse van onze Statenfractie waren bij de lezing over de watercrisis van professor Cees Buisman (hoogleraar biologische kringlooptechnologie & directeur Wetsus, centrum duurzame watertechnologie).

Slechts 3% van al het water op de wereld is zoet; 97% is zout en dus ongeschikt voor landbouw. In Nederland verbruiken we véél meer water dan we drinken: gemiddeld 4000 liter per Nederlander per dag! Van die 4000 liter gaat 24% naar de productie van vlees, 15% naar melk, 4% naar vruchten en 1% naar groenten. Binnen 15 jaar wordt een groot tekort aan water verwacht, terwijl we nu al veel te veel water verbruiken. We moeten terug van 4000 liter naar 2300 liter per dag.

Professor Buisman benoemde ook enkele oplossingen voor de crisis: gebruik natuurlijke technologieën (bomen planten, afbreekbare producten), natuurlijke landbouw (biologisch, plantaardig) en natuurlijk voedsel (onbewerkt, onbespoten). Maar alles begint bij bewustwording.

Als 20% van de mensen kiest voor verandering, dan bereiken we een kantelpunt: een niet te stoppen verandering. Partij voor de Dieren Fryslân hoort bij die 20%. Wij kiezen voor diervriendelijk, duurzaam, gezond en eerlijk delen. Doe je mee?

Gerelateerd nieuws

Stichting Kat in Nood

Onze Statenfractie heeft een bezoek gebracht aan de Stichting Kat in Nood in Drachtstercompagnie. Kat in Nood is en landelijk...

Lees verder

Diervriendelijk? Kwestie van beschaving!

Menno Brouwer en Frederique Kosse waren te gast in gemeentehuis Utrecht voor een informatiebijeenkomst over diervriendelijk p...

Lees verder