EU- commis­saris Dieren­welzijn


10 oktober 2024

Menno Brouwer en Frederique Kosse waren in Brussel bij de European Week of Regions and Cities. Het doel was informatie ophalen over het nieuwe Europese landbouwbeleid (GLB). Belangrijk is dat de Farm to Fork strategie overeind blijft en dat er meer aandacht komt voor dierenwelzijn en eiwittransitie.

Er komt een wetsvoorstel om een eind te maken aan kooien in de Europese vee-industrie. De meerderheid van EU-burgers (86%) wil namelijk dat landbouwdieren vrij kunnen bewegen (burgerinitiatief End the Cage Age). Daarnaast komt er steun voor eiwittransitie door versterking plantaardige voedingsketens en campagnes om consumptie plantaardige eitwitten verder te stimuleren. Onderzoek toont aan dat dit de gezondheid van Europeanen verbetert.

En voor het eerst in de geschiedenis van de Europese Unie komt er een EU-commissaris voor dierenwelzijn. Wij vroegen of de EU-commissaris landbouw nauw gaat samenwerking met de commissaris dierenwelzijn. Het antwoord was: ‘ja, het eerste kopje koffie is al gedronken.’ Geweldig nieuws dus! Partij voor de Dieren Fryslân wil dat dierenwelzijn voortaan altijd wordt meegenomen in beleid.

Gerelateerd nieuws

Statenfractie Partij voor de Dieren Fryslân stelt vragen over schadevergoeding aan schapenhouders bij wolvenaanvallen

Wolven staan weer in het middelpunt van de belangstelling, vooral nu ook binnen de Europese context stemmen opgaan om de besc...

Lees verder

Artikel 1 Grondwet = kern Nederland

Artikel 1 Grondwet: ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens ...

Lees verder