Hoog tijd voor groene landbouw!


2 februari 2024
Onze Statenfractie werkt aan een initiatiefvoorstel groene landbouw in Fryslân. Daarom organiseerden wij samen met SP, GrienLinks en PvdA de bijeenkomst ‘Waar staan we? Inventarisatie groene landbouw en voedseltransitie Fryslân’ in het Provinciehuis van Fryslân.


Vier thema’s kwamen aan bod:

  • distributie lokale producten & duurzame korte ketens
  • bioregio’s & biologische landbouw
  • voorbeelden groene landbouw (natuurinclusief, regeneratief)
  • voedseltransitie, gedragsverandering & communicatie

Voor ons initiatiefvoorstel kunnen we alvast drie conclusies meenemen: 1) in Fryslân zijn al heel veel groene initiatieven; 2) in Fryslân is ruimte voor veel meer groene landbouw; 3) In Fryslân is industriële landbouw een doodlopende weg. Het enige dat nog écht ontbreekt is een volmondig ‘ja’ tegen groene landbouw en voedseltransitie.

Wij bedanken sprekers Martien Lankester, Wytze Brandsma, Monique van Etten, Bregje Hamelynck, Bianca Harms, Folkert Botma en Erik Boven voor een geweldig inspirerende middag.

Wordt vervolgd!

Gerelateerd nieuws

Interpellatiedebat over brandbrief bezorgde ambtenaren

Op 19 december 2023 heeft het college van Gedeputeerde Staten (GS) schriftelijke vragen beantwoord over een brandbrief richti...

Lees verder

Kunst & voedselcoöperatie vóór gentechvrij voedsel

Uit onderzoek van het Rathenau Instituut blijkt dat Nederlandse burgers geen versoepeling van regels voor gentechnieken in vo...

Lees verder