Partij voor de Dieren heeft twijfels bij weide­vo­gel­com­pen­satie de Haak


22 juni 2017

Weidevogels lijken de dupe te zijn geworden bij de aanleg van de Haak rondom Leeuwarden. De Partij voor de Dieren wil opheldering hierover van gedeputeerde staten. Ze heeft schriftelijke vragen ingediend.

Bij de aanleg van de Haak is het leefgebied van 155 broedparen verloren gegaan. De provincie had dit leefgebied moeten compenseren. Er zijn vragen rondom de wijze van compensatie. Ook zijn er zorgen over de robuustheid van de compensatiegebieden.

De stand van de weidevogels gaat al jaren achteruit. Statenlid Rinie van der Zanden: “De provincie vindt herstel van de populatie erg belangrijk. Het kan niet zo zijn dat de provincie zich bij haar eigen projecten niet houdt aan haar eigen doelstellingen.” Die doelstellingen zijn juist voortgekomen uit de wens de voortdurende achteruitgang van de stand van de weidevogels te stoppen.

De bijbehorende schriftelijke vragen zijn hier na te lezen.

Gerelateerd nieuws

Statenvergadering over circulaire economie en duurzame landbouw

Gisteren was een lange en belangrijke statenvergadering voor onze fractie. We behandelden onder andere de onderwerpen circula...

Lees verder

Succes voor de PvdD! extra controles bij de REC en meer bloemrijke weilanden

Tijdens de Statenvergadering is een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen om te onderzoeken of de REC de veroorzaker ...

Lees verder