Petitie voor Schaaps­herder Sam Westra


18 januari 2017

In slechts enkele dagen kreeg Aukje Hiemstra een kleine 4000 handtekeningen voor haar petitie om schaapsherder Sam Westra en zijn kudde van de ondergang te redden. Vanmorgen werd de petitie aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder.

Leeuwarden. Tien minuten eerder dan de afgesproken tijd van 11.00, verscheen Friso Douwstra, de kersverse Leeuwarder wethouder van verkeer, wijkzaken en beheer openbare ruimte, in de hal van het gemeentehuis om uit handen van initiatiefneemster Aukje Hiemstra-Ferwerda de schapenpetitie in ontvangst te nemen. Herder Sam Westra en zijn honden worden werkeloos en hun schapen wacht het slachthuis nu de gemeente Leeuwarden heeft besloten het begrazingscontract t.b.v. de Groene Ster te gunnen aan een andere, wellicht iets goedkopere, uitvoerder. De petitie, inmiddels getekend door bijna 4000 Leeuwarders, vraagt het gemeentebestuur alles in het werk te stellen om de schaapskudde van herder Sam Westra van de ondergang te redden. De CDA-wethouder beloofde de petitie te zullen ‘meenemen’ maar voegde daaraan toe geen enkele toezegging te kunnen doen.

Ondertussen had zich in de vrieskou buiten het gemeentehuis een groep sympathisanten verzameld en stond de pers met de pen, microfoon en (televisie)camera in de aanslag. Daar troffen wij ook herder Sam Westra zelf, in het bijzijn van zijn meest stressbestendige schaap. Westra laat het er niet bij zitten, en spant een kort geding aan tegen de gemeente. Namens de afdeling Fryslân van de Partij voor de Dieren heb ik hem onze hulp aangeboden. De petitie kan nog steeds ondertekend worden, klik daarvoor hier.

Schaapsherder Sam Westra, Vincent van Heuven van de Partij voor de Dieren en initiatiefneemster Aukje Hiemstra voor het gemeentehuis in Leeuwarden.

Gerelateerd nieuws

Kwaliteit grondwater baart zorgen

Vijftien procent van het geteste grondwater buiten grondwaterbeschermingsgebieden in Fryslân overschrijdt de normen voor stof...

Lees verder

Inbreng bij vergadering Provinciale Staten 25 januari 2017

Op 25 januari 2017 vergaderden Provinciale Staten over ondermeer de aanleg van breedband in het buitengebied van Fryslân en d...

Lees verder