Partij voor de Dieren wil de REC tijdelijk stil­leggen


24 februari 2016

De Partij voor de Dieren heeft in de vergadering van Provinciale Staten van 24 februari een motie ingediend tot tijdelijke stillegging van de REC in Harlingen.

Uit recent onderzoek blijkt dat de Afvaloven veel schadelijke stoffen uitstoot, zoals dioxines en zoutzuur. Er wordt momenteel gekeken naar mogelijkheden om de oven te verbeteren. Dat duurt de fractie echter te lang.

Fractievoorzitter Rinie van der Zanden: “Het is duidelijk dat deze stoffen een gevaar op kunnen leveren voor de volksgezondheid, dieren en het milieu. Financiële belangen moeten niet prevaleren boven de gezondheid van onze inwoners. Daarom moet die oven gewoon dicht, totdat we meer zekerheid hebben over de veiligheid.”

Inwoners van Harlingen en omgeving maken zich al jaren zorgen om de REC. Ook dat vindt de Partij van de Dieren belangrijk. Het vertrouwen moet hersteld worden, zegt de fractie.

De motie is hier te vinden.

De bijbehorende inleiding is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Inbreng Statenvergadering 24 februari 2016

Tijdens deze vergadering stonden verschillende relevante onderwerpen op de agenda, zoals de vaarweg naar Drachten, beleid op ...

Lees verder

De echte prijs van Friese melk

De melkveehouderij wentelt jaarlijks 2,5 tot 7,5 miljard euro af op de samenleving. Dit is de conclusie van Onderzoeksbureau ...

Lees verder