Menno Brouwer neemt het stokje over van Statenlid Rinie van der Zanden


11 november 2020

Vandaag hebben Provinciale Staten afscheid genomen van Rinie van der Zanden. Menno Brouwer neemt haar plaats in. Na vijfenhalf drukke en bevlogen jaren waarbij Rinie vol enthousiasme en ijver de belangen van dier natuur en milieu heeft behartigd, gaat ze nu op 71 jarige leeftijd van haar pensioen genieten.

Bij haar afscheid werd ze vol lof toegesproken door de Commissaris van de Koning Arno Brok, die haar de Franciscus van Assisi van de Friese Staten noemde en haar prees om haar chique en inhoudelijk sterke inbreng in de Staten, waarvoor ze terecht is bekroond met de titel Beste Statenlid met de beste kennis van zaken. Rinie sloot af met een prachtige afscheidsspeech.

Vanochtend is haar vervanger Menno Brouwer be√ędigd als Statenlid tijdens de Provinciale Statenvergadering. Hij ondersteunde de Statenfractie al sinds lange tijd als commissielid voor de Partij voor de Dieren. Traditiegetrouw hield hij vanmiddag zijn maidenspeech bij de behandeling van de provinciale begroting 2021.

Menno is lid geworden van de partij op grond van haar planeetbrede visie, in combinatie met de focus op het gebied van het dierenwelzijn. Wat betreft deze thematiek is er naar zijn mening letterlijk nog een wereld te winnen. Als lid van Provinciale Staten zal hij proberen daar op zijn manier een steentje aan bij te dragen.

Gerelateerd nieuws

PS vergadering 21 oktober

Gisteren is uitgebreid gesproken over de kwaliteit van ons grond- en oppervlaktewater. Die kwaliteit moet fors beter om het a...

Lees verder

PS vergadering 25-11-2020

Gisteren zijn Provinciale Staten weer bijeen gekomen om te praten over de verduurzaming van de landbouw, het energieneutraal ...

Lees verder