Succes! Provincie gaat ener­gie­be­sparing fors stimu­leren


11 november 2021

Bij de behandeling van de provinciale begroting heeft een grote meerderheid zich achter ons voorstel geschaard om veel meer in te zetten op energiebesparing in de provincie. Wij pleiten daar al langer voor en vinden dat de urgentie van een snelle energietransitie zoals verwoord door de VN ook een extra inzet rechtvaardigt op het versnellen van de energietransitie in Fryslân.

Recent luidde de VN de noodklok met het nieuwe klimaatrapport ‘Code rood voor de mensheid’. Iedereen wordt opgeroepen om haast te maken met de doelstellingen uit het Akkoord van Parijs. Op dit moment staan de Friese klimaatdoelen voor duurzame energie opwek onder druk door het falende stroomnet. Dit maakt energiebesparing nóg belangrijker, benadrukte ons Statenlid Menno Brouwer in zijn bijdrage. Wat je bespaart hoef je ook niet op te wekken. Onze motie werd mee ingediend door GrienLinks, D66, PvdA en SP.

Naast het belang van meer energiebesparing heeft Menno ook gesproken over de financiering van Thialf en het NRK-onderzoek over de politieke besluitvorming rondom de verbouw van het ijsstadion.

Gerelateerd nieuws

Succes! Provincie gaat pesticidengebruik terugdringen

Gisteren heeft een meerderheid van de Provinciale Staten een omvangrijk plan omarmd om het gebruik van pesticiden in Fryslân ...

Lees verder

Betere aanpak natuurontwikkeling en weidevogels nodig

Gisteren stonden het provinciaal weidevogelbeleid en natuurontwikkeling op de agenda van Provinciale Staten. De provincie e...

Lees verder